Sałatka z patisonami i selerem konserwowym
PRZEJDŹ DO PRZEPISÓWSkładniki:
- słoik sałatki z selera „POLAN”,
- słoik patisonów konserwowych „POLAN”,
- ananas w puszce,
- kukurydza konserwowa w puszce,
- 8 jajek,
- 30 dag szynki konserwowej,
- 400 ml majonezu,
- por – 1 szt.,
- sól, pieprz.
Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić w kostkę. Seler odsączyć na sicie, kukurydzę też. Ananasa pokroić na drobne kawałki, szynkę w kostkę. Patisony również kroimy w kostkę, odciskamy z nadmiaru zalewy. Pora umyć, pokroić w półtalarki, sparzyć wrzątkiem przez 5-10 minut odcedzić, odcisnąć z nadmiaru wody, dodać do pozostałych składników. Dodać majonez, sól, pieprz. Wymieszać, schłodzić w lodówce.
PRZEJDŹ DO PRZEPISÓW