Mini szarlotka korzenna
PRZEJDŹ DO PRZEPISÓWSkładniki:
- 840 g jabłek prażonych „POLAN” (Szarlotki jabłkowej „POLAN”),
- 1 łyżeczka cynamonu,
- 1 łyżka miodu,
- garść orzechów włoskich,
- 3 łyżki wiórków kokosowych,
- 10 ciastek korzennych,
- 3 krople aromatu waniliowego,
- 300 g serka ricotta,
- 115 g mascarpone,
- ok. 2 łyżki przyprawy do piernika

Wykonanie:
W miseczce kruszymy ciastka korzenne, dodajemy wiórki kokosowe oraz posiekane orzechy. Wykładamy na dno słoiczków. Szarlotkę „POLAN” mieszamy z cynamonem, wykładamy na wsypaną warstwę korzenną. Ricottę miksujemy z mascarpone, miodem i aromatem waniliowym, wykładamy na warstwę jabłek, posypujemy przyprawą do piernika.