Mini szarlotka korzenna

PRZEJDŹ DO PRZEPISÓW

Składniki:

  • 840 g jabłek prażonych „POLAN” (Szarlotki jabłkowej „POLAN”),
  • 1 łyżeczka cynamonu,
  • 1 łyżka miodu,
  • garść orzechów włoskich,
  • 3 łyżki wiórków kokosowych,
  • 10 ciastek korzennych,
  • 3 krople aromatu waniliowego,
  • 300 g serka ricotta,
  • 115 g mascarpone,
  • ok. 2 łyżki przyprawy do piernika

Wykonanie:
W miseczce kruszymy ciastka korzenne, dodajemy wiórki kokosowe oraz posiekane orzechy. Wykładamy na dno słoiczków. Szarlotkę „POLAN” mieszamy z cynamonem, wykładamy na wsypaną warstwę korzenną. Ricottę miksujemy z mascarpone, miodem i aromatem waniliowym, wykładamy na warstwę jabłek, posypujemy przyprawą do piernika.

PRZEJDŹ DO PRZEPISÓW