Kotlety z ziemniaków i kiszonej kapusty

PRZEJDŹ DO PRZEPISÓW

Składniki:

  • 200 g ziemniaków,
  • ok. 300 g kapusty kiszonej „POLAN”,
  • 1 cebula,
  • 4-5 pieczarek,
  • 2 jajka,
  • pieprz,
  • olej do smażenia,
  • bułka tarta do panierowania.

Wykonanie:
Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na oleju, dodać drobno pokrojone pieczarki i smażyć do lekkiego zrumienienia. Kapustę kiszoną lekko odcisnąć i drobno pokroić, dodać do cebuli i pieczarek i podsmażyć.

Ziemniaki ugotować i ugnieść tłuczkiem do ziemniaków, wymieszać z usmażoną kapustą z pieczarkami i cebulą, dodać sól, pieprz i jajka. Wszystko wymieszać.

Formować małe kotleciki, panierować w bułce tartej i smażyć na dość dużym ogniu do zrumienienia. Po usmażeniu odsączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym.

PRZEJDŹ DO PRZEPISÓW