Kotlety z ziemniaków i kiszonej kapusty
PRZEJDŹ DO PRZEPISÓWSkładniki:
- 200 g ziemniaków,
- ok. 300 g kapusty kiszonej „POLAN”,
- 1 cebula,
- 4-5 pieczarek,
- 2 jajka,
- pieprz,
- olej do smażenia,
- bułka tarta do panierowania.
Wykonanie:
Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na oleju, dodać drobno pokrojone pieczarki i smażyć do lekkiego zrumienienia. Kapustę kiszoną lekko odcisnąć i drobno pokroić, dodać do cebuli i pieczarek i podsmażyć.
Ziemniaki ugotować i ugnieść tłuczkiem do ziemniaków, wymieszać z usmażoną kapustą z pieczarkami i cebulą, dodać sól, pieprz i jajka. Wszystko wymieszać.
Formować małe kotleciki, panierować w bułce tartej i smażyć na dość dużym ogniu do zrumienienia. Po usmażeniu odsączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym.
PRZEJDŹ DO PRZEPISÓW