Barszcz czerwony
PRZEJDŹ DO PRZEPISÓWSkładniki:
- 20 g grzybów suszonych,
- 2-3 ząbki czosnku,
- 500 g buraków czerwonych,
- 700 ml wody,
- 2-3 łyżki octu,
- łyżka cukru,
- 2 kostki buliony warzywnego,
- 2 liście laurowe,
- 3 ziarna ziela angielskiego,
- 4 ziarna pieprzu,
- 1 łyżeczka majeranku,
- 1 łyżeczka soli,
- ½ łyżeczki pieprzu mielonego,
- koncentrat barszczu „POLAN”.

Wykonanie:
Grzyby suszone namoczyć we wrzątku. Buraki ugotować w wodzie z octem i cukrem, z dodatkiem bulionu warzywnego, liści laurowych, ziela angielskiego, ziarenek pieprzu, majeranku, soli oraz pieprzu mielonego.
Dodać namoczone grzyby wraz z wodą z moczenia oraz koncentrat barszczu, gotować całość około 40 minut.
PRZEJDŹ DO PRZEPISÓW