Barszcz czerwony
PRZEJDŹ DO PRZEPISÓWSkładniki:
- 20 g grzybów suszonych
- 2-3 ząbki czosnku
- 500 g buraków czerwonych
- 700 ml wody
- 2-3 łyżki octu
- łyżka cukru
- 2 kostki buliony warzywnego
- 2 liście laurowe
- 3 ziarna ziela angielskiego
- 4 ziarna pieprzu
- 1 łyżeczka majeranku
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu mielonego
- koncentrat barszczu „POLAN”
Wykonanie:
Grzyby suszone namoczyć we wrzątku. Buraki ugotować w wodzie z octem i cukrem, z dodatkiem bulionu warzywnego, liści laurowych, ziela angielskiego, ziarenek pieprzu, majeranku, soli oraz pieprzu mielonego.
Dodać namoczone grzyby wraz z wodą z moczenia oraz koncentrat barszczu, gotować całość około 40 minut.
PRZEJDŹ DO PRZEPISÓW