Barszcz czerwony

PRZEJDŹ DO PRZEPISÓW

Składniki:

  • 20 g grzybów suszonych,
  • 2-3 ząbki czosnku,
  • 500 g buraków czerwonych,
  • 700 ml wody,
  • 2-3 łyżki octu,
  • łyżka cukru,
  • 2 kostki buliony warzywnego,
  • 2 liście laurowe,
  • 3 ziarna ziela angielskiego,
  • 4 ziarna pieprzu,
  • 1 łyżeczka majeranku,
  • 1 łyżeczka soli,
  • ½ łyżeczki pieprzu mielonego,
  • koncentrat barszczu „POLAN”.

Wykonanie:
Grzyby suszone namoczyć we wrzątku. Buraki ugotować w wodzie z octem i cukrem, z dodatkiem bulionu warzywnego, liści laurowych, ziela angielskiego, ziarenek pieprzu, majeranku, soli oraz pieprzu mielonego.

Dodać namoczone grzyby wraz z wodą z moczenia oraz koncentrat barszczu, gotować całość około 40 minut.

PRZEJDŹ DO PRZEPISÓW