Kapuśniak z kiełbaską z dziczyzny

PRZEJDŹ DO PRZEPISÓW

Składniki:

  • 2 słoiki bigosu Polan
  • 3 cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 marchewki
  • 1 szklanka bulionu
  • 440g kiełbasy
  • 600g ziemniaków
  • 4 łyżki koncentratu pomidorowego Polan
  • 5 listków laurowych
  • 6 ziarenek ziela angielskiego
  • 4 łyżeczki majeranku
  • 2,5 L wody
  • Sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

Pokrojoną cebulę i przeciśnięty czosnek zeszklić na oliwie.

Dodać startą, na grubych oczkach, marchewkę. Do wody dodać bigos Polan, bulion, pokrojone w kostkę ziemniaki oraz przyprawy. Kiełbaskę pokroić w półtalarki, podsmażyć i dodać do kapusty. Gotować do miękkości ziemniaków. Pod koniec dodać przetarte pomidory i majeranek, można dokwasić sokiem z cytryny według upodobań.

 

PRZEJDŹ DO PRZEPISÓW