Kapuśniak z kiełbaską z dziczyzny
PRZEJDŹ DO PRZEPISÓWSkładniki:
- 2 słoiki bigosu Polan
- 3 cebule
- 4 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy
- 2 marchewki
- 1 szklanka bulionu
- 440g kiełbasy
- 600g ziemniaków
- 4 łyżki koncentratu pomidorowego Polan
- 5 listków laurowych
- 6 ziarenek ziela angielskiego
- 4 łyżeczki majeranku
- 2,5 L wody
- Sól, pieprz do smaku

Wykonanie:
Pokrojoną cebulę i przeciśnięty czosnek zeszklić na oliwie.
Dodać startą, na grubych oczkach, marchewkę. Do wody dodać bigos Polan, bulion, pokrojone w kostkę ziemniaki oraz przyprawy. Kiełbaskę pokroić w półtalarki, podsmażyć i dodać do kapusty. Gotować do miękkości ziemniaków. Pod koniec dodać przetarte pomidory i majeranek, można dokwasić sokiem z cytryny według upodobań.
PRZEJDŹ DO PRZEPISÓW