Mini szarlotka korzenna

PRZEJDŹ DO PRZEPISÓW

Składniki:

  • 840 g szarlotki jabłkowej (jabłek prażonych) „POLAN”
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżka miodu
  • garść orzechów włoskich
  • 3 łyżki wiórków kokosowych
  • 10 ciastek korzennych
  • 3 krople aromatu waniliowego
  • 300 g serka ricotta
  • 115 g mascarpone
  • ok. 2 łyżki przyprawy do piernika

Wykonanie:
W miseczce kruszymy ciastka korzenne, dodajemy wiórki kokosowe oraz posiekane orzechy. Wykładamy na dno słoiczków. Szarlotkę „POLAN” mieszamy z cynamonem, wykładamy na wsypaną warstwę korzenną. Ricottę miksujemy z mascarpone, miodem i aromatem waniliowym, wykładamy na warstwę jabłek, posypujemy przyprawą do piernika.

PRZEJDŹ DO PRZEPISÓW