Krokiety z kaszą gryczaną, kapustą kiszoną i pieczarkami
PRZEJDŹ DO PRZEPISÓWSkładniki:
- 2 jajka,
- 250 ml mleka,
- 250 ml wody,
- ½ łyżeczki soli,
- 750 g kapusty kiszonej „POLAN”,
- 350 g pieczarek,
- 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej,
- 20 ml + 6 łyżek oleju,
- 1 cebula,
- 500 g kaszy gryczanej z soją i grzybami PRAWIE GOTOWE POLAN,
- bułka tarta,
- pieprz,
- mąka.
Wykonanie:
Mleko, wodę, mąkę oraz jajka zmiksować z 20 ml oleju, odstawić na 20 minut, po tym czasie usmażyć naleśniki.
Kaszę gryczaną podgrzać, kapustę kiszoną podgotować. Pieczarki wysmażyć z cebulą, a następnie połączyć z kapustą kiszoną, doprawić do smaku.
Na naleśniki układać kapustę z pieczarkami i kaszę, zwinąć, następnie panierować i smażyć na patelni z olejem.
PRZEJDŹ DO PRZEPISÓW